SZEF

Nazywam się Witek Iwański i zapraszam Cię do mojej restauracji hub.praga!

 

Hub jest odzwierciedleniem moich doświadczeń, fascynacji i poglądów. Wierzę w zrównoważoną kuchnię, konieczność odnoszenia się z szacunkiem i uważnością zarówno do tego, co nas otacza, jak i do produktów. Moje menu jest krótkie i dynamiczne, współgra z porami roku oraz nawiązuje do miejsca, w którym żyję. Szukam równowagi pomiędzy kuchnią roślinną, a produktami pochodzenia zwierzęcego. Jako chefa ukształtowały mnie wyjazdy i staże w jednych z najciekawszych restauracji na świecie, m.in. skandynawskich Maaemo, Frantzen, czy Daniel Berlin oraz Azurmendii w Hiszpanii.

Jako dwukrotny laureat kulinarnego Pucharu Polski miałam szansę odbyć kurs w Instytucie Paul Bocuse’a w Lyonie oraz w Basque Culinary Center w San Sebastian. Zostałem wyróżniony tytułem Chefa Roku w Polsce przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną oraz przewodnik Gault&Millau. Budowałem zespoły w jednych z najbardziej wymagających konceptów kulinarnych w Polsce.

Otwierając hub.praga, postawiłem zarówno kropkę, jak i rozpocząłem wszystko od nowa. Zależy mi na budowaniu przyjaznej przestrzeni, w której mogę dzielić się swoimi interpretacjami współczesnych trendów kulinarnych oraz nowoczesnej kuchni polskiej.

Do zobaczenia!

nagrody

Chef of the Year 2018 by Gault&Millau / 2015 Chef de L’Avenir by International Culinary Academy / 2014 “Young Talent” by Gault&Millau / 2013 Winner of Wine & Food Noble Night competition for restaurants and hotels / 2013 Slow Food Poland recommendation / 2012 Silver Hermes for best hotel restaurant / 2010 Hilton Worldwide Europe Culinary Cup in Venice / 2009 Winner of L’Art de la Cusine Martell competition / 2008 Bronze medal, National Team “Poultaria”, XXII Culianry Cup IKA, Erfurt, Germany / 2008 “Discovery of the Year” by life style magazine Kuchnia / 2006 Winner of Polish Culinary Cup