Co robimy, aby świadomie dbać o środowisko i sprostać współczesnym wyzwaniom zrównoważonego rozwoju?
hub
Tworząc menu, zachowujemy balans i równowagę pomiędzy produktami pochodzenia roślinnego i mięsem. Walcząc z nadmiarem produkowanego jedzenia, proponujemy odpowiednio dobrane porcje tak, aby móc zamówić kilka dań bez obawy przed marnowaniem żywności oraz usprawniamy menu poprzez zużycie mniejszej ilości produktów. Karta win dobrana jest w oparciu o produkcję ekologiczną i biodynamiczną. W sposób odpowiedzialny dbamy o produkcję odpadów dzięki indywidualnym procedurom przyjmowania dostaw.
Woda, którą pijesz w restauracji, pochodzi ze specjalnie dobranego filtra, dzięki czemu nie ma potrzeby zakupu wody butelkowanej, nie zużywamy energii na jej chłodzenie i nie kumulujemy plastiku.
recykling
Nasz szklany wiatrołap został stworzony w oparciu o istniejące materiały i wykorzystanie naturalnego światła. Tu liczył się pomysł. Dzięki temu udało nam się uzyskać kurtynę powietrzną bez zużycia jakiejkolwiek energii.
Zachowaliśmy starą ornamentową dwubarwną ceramikę stosowaną w praskim budownictwie w okresie przedwojennym.
technologie
Nowoczesna klimatyzacja i wentylacja (system zarządzania świeżym powietrzem, centrala rekuperacyjna i pompa ciepła), a także automatyzacja oświetlenia pozwoliły nam na zmniejszenie zapotrzebowania na energię o 60%.
Restauracja wykorzystuje energię z odnawialnych źródeł potwierdzoną certyfikatem „Firma z dobrą energią 2022”.