from the heart of poland

 

From the heart of Poland to projekt hub.praga skupiony na najlepszych polskich i regionalnych produktach. Jest efektem starannych poszukiwań wyjątkowych składników, jakości oraz bliskiej współpracy z producentami i pasjonatami. Całość łączy szacunek do natury i kulinarnych tradycji z serca Polski.

sól z polską truflą z pondzia

sól z polską truflą z Ponidzia

Trufle zbierane są na Ponidziu w województwie świętokrzyskim. Zamkniętą sól przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Jak już ją otworzysz to schowaj do lodówki na maksymalnie 3 miesiące. Używaj jako przyprawę, do domowych makaronów lub risotto.
Skład: trufla letnia Ponidzka 20%, sól morska w płatkach Maldon, sól morska wędzona, sól kamienna z Wieliczki (10%). Opakowanie 70g
cena: 89 zł
 

olej z mazurskich borowików

olej z mazurskich borowików

Szlachetne kapelusze borowików zbierane są przez naszą sąsiadkę - panią Jolę oraz jej rodziców - na terenach leśnych, głównie Mazur. Zamknięty olej przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu schowaj do lodówki na maksymalnie 3 miesiące. Używaj do skropienia wszelkich dań z grzybami, zup, domowego makaronu lub risotto, a także do klasycznego tatara.
Skład: olej słonecznikowy tłoczony na zimno, szalotka, czosnek, tymianek, liść laurowy, pieprz, suszone kapelusze borowików. Butelka 100ml
cena: 89 zł
 

pralinki

praliny

Praliny powstające w hub.praga to spotkanie polskich składników z najlepszą francuską czekoladą Valrhona. Sięgamy po porzeczki, pestki dyni, borowiki czy morele, łącząc je z wytrawnymi akcentami czarnego czosnku, miso czy pieprzu. W efekcie powstają smaki nieoczywiste, a jednocześnie pełne harmonii - od słodkości owoców po umami grzybów i przypraw. Każda pralina odkrywa inną opowieść, w której polska lokalność splata się z francuską tradycją czekolady. Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.
cena: 110 zł

zamów