From the heart of Poland to projekt hub.praga skupiony na najlepszych polskich i regionalnych produktach. Jest efektem starannych poszukiwań wyjątkowych składników, jakości oraz bliskiej współpracy z producentami i pasjonatami. Całość łączy szacunek do natury i kulinarnych tradycji z serca Polski.
sól z polską truflą z ponidzia
Trufle zbiera dla nas Filip na Ponidziu w województwie świętokrzyskim. Filip jest pasjonatem tych wyjątkowych grzybów. Zajmuje się poszukiwaniem i uprawą trufli letniej, jesiennej oraz czarnozarodnikowej na terenie Ponidzia oraz całej Polski. (www.truflazdoliny.pl, Facebook: Trufla Ponidzka)
Skład: trufla letnia Ponidzka 20%, sól morska w płatkach Maldon, sól morska wędzona, sól kamienna z Wieliczki (10%)
Zamkniętą sól przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Jak już ją otworzysz to schowaj do lodówki na maksymalnie 3 miesiące. Używaj jako przyprawę, do domowych makaronów lub risotto.
olej z mazurskich borowików
Szlachetne kapelusze borowików zbierane są przez naszą sąsiadkę - panią Jolę oraz jej rodziców - na terenach leśnych, głównie Mazur. Nasza współpraca jest efektem wzajemnych działań sąsiedzkich i pasji do wspaniałych polskich składników.
Skład: olej słonecznikowy tłoczony na zimno, szalotka, czosnek, tymianek, liść laurowy, pieprz, suszone kapelusze borowików.
Zamknięty olej przechowuj w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu schowaj do lodówki na maksymalnie 3 miesiące. Używaj do skropienia wszelkich dań z grzybami, zup, domowego makaronu lub risotto, a także do klasycznego tatara.
Zarówno sól z polską truflą, jak i olej z mazurskich borowików można kupić w restauracji.